LSWT terapija – Najučinkovitija metoda za poboljšanje erekcije!

LSWT terapija – Najučinkovitija metoda za poboljšanje erekcije!

Linearna terapija udarnim valovima (Linear shockwave therapy – LSWT) temelji se na njihovom učinku stvaranja novih krvnih žila u tkivima gdje su valovi aplicirani. Elektromagnetski generator stvara valove koji se prenose putem sonde prislonjene na penis bolesnika. Za vrijeme svakog tretmana sonda će emitirati valove na četiri različite točke na penisu. Zahvat je potpuno bezbolan, ne zahtjeva nikakvu pripremu te nakon njega bolesnik odlazi kući. Terapija se sastoji od četiri petnaestominutna tretmana u razmaku od tjedan dana. Prvi se učinak može očekivati već nakon mjesec dana, a puni učinak nakon tri mjeseca.

Različite studije mjerene upitnikom koji popunjava bolesnik prije i poslije tretmana (IIEF – Internacionalni indeks erektilne disfunkcije) ukazuju na učinkovitost ove metode liječenja. Kod 42 od 47 ispitanika, postizanje erekcije je mjesec dana nakon terapije poraslo s 57% na 84%, a njeno održavanje tijekom odnosa s 24% na 76%.

U drugoj je studiji indeks čvrstoće erekcije na skali od 1-4 (1=penis je povećan, ali nije čvrst; do 4=penis je potpuno čvrst i sasvim ukrućen), 56,9% bolesnika ocijenilo je svoju erekciju nakon terapije s 3-4.

Još jedna studija govori o trajnosti učinka kod pacijenata koji su imali poboljšanje erekcije. Dvije godine nakon tretmana, 51% je još uvijek imalo dobru erekciju. Taj broj je niži kod onih koji istovremeno boluju od dijabetesa (30% dijabetičari i 66% nedijabetičari).

Ugovori termin konzultacija